Головна Новини Ринок України Свинина в магазинах начебто стала доступнішою

Свинина в магазинах начебто стала доступнішою

Минулого місяця продовжилося зниження цін на свинину в національних торговельних мережах, про що свідчать підсумки щомісячного моніторингу роздрібних цін на м’ясо  Асоціації «Свинарі України.

Середня ціна кілограма охолодженої свинини у лютому склала 190,8 грн./кг, що на 5,6 грн./кг чи 2,8% менше, ніж у січні, передає «ПроАгро Груп».

«Найпомітніше — на 8,5% проти середньої ціни позаминулого місяця — знизилися ціни на свинячий ошийок. Трохи менше зниження цін, але все ж вище за середнє, торкнулося тазостегнової частини і корейки, ціна яких «просіла» на 8,5 грн./кг (4,7% та 4% відповідно). Преміальніші вирізка та стейк, навпаки, демонструють більшу стійкість: ціни на ці м’ясні напівфабрикати у лютому послабилися на 1,6% та 1,4% порівняно з попереднім місяцем», – прокоментували в АСУ.

Водночас аналітики профільного об’єднання констатують незначне зміцнення середніх цін закупівлі свинини проти першого місяця року.

«Середня ціна закупівлі в лютому склала 60 грн./кг з ПДВ, що на 1,9% чи на 1,1 грн./кг з ПДВ вище за січневий показник. Продовження негативної цінової динаміки роздрібних цін пов’язано з розсинхронізованістю із закупівельними. Так, інерційна зміна цін на полицях супермаркетів повніше відобразила здешевлення сировини, яке розпочалося ще у жовтні минулого року, та слугувала спробою заохочення споживача у «несезон». Хоча, за свідченнями постачальників торговельних мереж, це поки не призвело до істотної активізації продажів. Помітніших зрушень очікують із покращенням погодних умов», — пояснили аналітики АСУ.

Перегляди: 8