Головна Тваринництво Молоковиробництво Сире молоко дорожчає на тлі дефіциту пропозиції і новорічне зростання попиту

Сире молоко дорожчає на тлі дефіциту пропозиції і новорічне зростання попиту

Станом на 17 грудня 2023 року сире молоко в Україні в середньому подорожчало на 34 коп. (+2,4%), порівняно до 25 листопада, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на дані моніторингу Асоціації виробників молока.

Середня закупівельна ціна молока екстра ґатунку станом на 17 грудня склала 14,61 грн./кг без ПДВ, що на 31 коп. більше ніж місяць тому. Діапазон цін на цей ґатунок в господарствах варіюється від 14 до 15 грн./кг без ПДВ. Нижня і верхня межі цінового діапазону виросли на 20 коп. за останній місяць.

Вищий ґатунок в середньому коштує 14,61 грн./кг без ПДВ. За останній місяць ціна на цей ґатунок виросла на 31 коп. Ціни на молоко вищого ґатунку коливаються від 14 до 15 грн./кг без ПДВ. Нижня і верхня межі цінового діапазону виросли на 20 коп.

Середня ціна на молоко першого ґатунку склала 13,54 грн./кг без ПДВ і збільшилась на 39 коп. порівняно до результатів попереднього моніторингу. Мінімальна ціна в господарствах склала 12,92 грн./кг і виросла на 12 коп. за останній місяць. Максимальна ціна на перший ґатунок склала 14,28 грн./кг, що на 78 коп. більше порівняно до результатів моніторингу 25 листопада.

Відповідно, середньозважена ціна трьох ґатунків склала 14,25 грн./кг без ПДВ і збільшилася на 34 коп.

«Молоко-сировина продовжує дорожчати в умовах її обмеженої пропозиції на внутрішньому ринку. В грудні виробники свіжої молочної продукції та сировари відчували нестачу сировини, оскільки попит на молочну продукцію активізувався з боку торгівельних мереж напередодні Різдва та Нового року», – прокоментував аналітик Асоціації виробників молока Георгій Кухалейшвілі.

Перегляди: 15