Головна Ринок України Експорт/імпорт Термінал «Нібулону» на Дунаї перевалив понад 3 млн. тонн зерна

Термінал «Нібулону» на Дунаї перевалив понад 3 млн. тонн зерна

Філія «Бессарабська» компанії «Нібулон» за весь час існування станом на середину квітня перевалила 3,1 млн т агропродукції.

Про це повідомило видання «Юг.Today», передає «ПроАгро Груп»з посиланням на AgroPortal.

Як розповів керівник філії «Нібулону» Захар Мєдвєдєв, після відновлення роботи портів Чорного моря, частина обсягів зернових переорієнтувалася на «велику воду». Однак завдяки більш стабільній та передбачуваній роботі на Дунаї та потужній оптимізованій логістичній інфраструктурі команді «Нібулону» вдається завантажувати термінал практично на тому ж рівні».

Захар Мєдвєдєв уточнив, що після початку повномасштабного вторгнення компанія змушена була переглянути логістичну систему, яка на той момент була побудована і на 80% складалася із річкових перевезень.

«Зараз компанія зосереджена на пошуку найоптимальніших способів доставки збіжжя, і філія «Бессарабська» показовий тому приклад. Так, якщо до січня 2024 року доставка зерна автомобільним транспортом орієнтовно становила 70%, а залізницею — 30%, то з початку року пропорція складає вже 50% на 50%», — зазначив керівник філії.

Перегляди: 249