Головна Ринок України Експорт/імпорт Торік «Агротрейд» експортував майже 350 тис. тонн зерна

Торік «Агротрейд» експортував майже 350 тис. тонн зерна

У 2021 році група «Агротрейд» експортувала майже 350 тис. тонн зерна, з яких 35% або 116 тис. тонн склала продукція самої компанії, а решту – збіжжя сторонніх виробників. Про це повідомила прес-служба агровиробника, передає «ПроАгро Груп».

«Глибокою водою» на світовий ринок було поставлено 214 тис. тонн зерна, Дунаєм – 108 тис. тонн, а наземним транспортом – 24 тис. тонн.

«Попри те, що логістика через нестабільність і високі ціни торік була постійною проблемою, нам вдалося налагодити шляхи, що дозволяють торгувати з різних точок — коли чорноморські порти стали недоступними, ми почали експортувати Дунаєм. А відкриття нового «зернового коридору» суттєво спростило роботу. Ми почали його використовувати одними з перших в державі. Наразі він працює чудово – все прогнозовано і відсутні черги. Це стало можливим завдяки нашим військовим. Загалом «зерновим коридором 2.0» ми вже відвантажили 4 кораблі або 66 тис. тонн продукції. Суттєвим досягненням минулого року також став повний продаж власного врожаю 2022 року та нарощення торгових об’ємів. Зокрема, нам вдалося у стислі терміни експортувати Дунаєм рекордні для компанії обсяги озимого ріпаку – понад 30 тис. тонн», — зазначив директор департаменту зовнішньоекономічної діяльності «Агротрейд» Андрій Бут.

В компанії уточнили, що окрім озимого ріпаку найбільшим попитом на світовому ринку торік користувалися кукурудза, соя та пшениця.

У Групі «Агротрейд розраховують протягом поточного маркетингового року повністю експортувати власний торішній врожай, а також не збавляти темпів торгівлі.

Перегляди: 18