Головна Птахівництво У 2023 році прогнозується зростання виробництва м’яса птиці

У 2023 році прогнозується зростання виробництва м’яса птиці

За прогнозом науковців ННЦ «Інститут аграрної економіки», у 2023 році виробництво м’яса птиці в Україні зросте проти попереднього року на 1,1 % – до 1,7 млн тонн. Про це розповів директор закладу академік НААН Юрій Лупенко, передає «ПроАгро Груп».

Очікуване зростання має відібутися на фоні суттєвого зменшення ввтробництва цього виду продукції – майже на 8% – у 2022 році переважно внаслідок воєнних дій в Україні, зазначив науковець.

Водночас по інших видах продукції прогнозується зменшення виробництва, найбільше – по вівчарству. Зокрема, виробництво вовни, очікується, зменшиться на 30%. За оцінками науковців «Інституту аграрної економіки», зменшення обсягів виробництва відбудеться також по продукції вирощування великої рогатої худоби та свиней, молоку та яєць. Однак по основних продуктах – молоко  яйця, м’ясо свиней – воно збережеться на рівні передвоєнних тенденцій, в межах 2-3%. Більш суттєвим буде зменшення виробництва продукції вирощування  великої рогатої худоби – майже на 12%.

Загалом, за прогнозом науковців, виробництво валової продукції тваринництва зменшиться проти 2022 року на 2,2%, що свідчить про відновлення довоєнних тенденцій розвитку тваринництва після різкого спаду внаслідок окупації та воєнних дій у 2022 році, підсумував Юрій Лупенко.

Перегляди: 29