Головна Тваринництво Молоковиробництво У Дрогобичі створили комунальну молочну ферму

У Дрогобичі створили комунальну молочну ферму

У селі Лішні, що поблизу Дрогобича на Львівщині, запрацювало комунальне підприємство «Тарком», яке цими днями поповнилося першим поголів’ям рогатої худоби молочних порід.

Зокрема, прибуло 18 корів, в планах – впродовж 2022 року збільшити поголів’я до 100, а то й більше корів, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Дрогобицької міськради.

Новостворене підприємство займатиметься молочним виробництвом, а також вирощуванням сільськогосподарської продукції. Зазначається, що над його створенням у міській раді роздумували тривалий час, зокрема до цього важливого кроку підштовхнуло розширення меж громади.  

Для налагодження діяльності комунального підприємства – виділено в користування 50 гектарів земель в Лішні. На них облаштують пасовища для худоби. Ще 120 гектарів земель «Таркому» буде передано в користування під вирощування кормових культур: 40 гектарів – під багаторічні трави (заготівлю сіна та сінажу), 20 га – під кукурудзу на силос, 20 га – під зернобобові (соя, боби), 40 га – під зернові культури (на комбікорми).

Паралельно ведуться перемовини з німецькими партнерами Дрогобича, які зацікавлені в інвестуванні коштів у механізацію підприємства та облаштування в Дрогобицькій громаді міні-молочного переробного заводу.

Перегляди: 2