Головна Новини Наші новини У Києві з успіхом відбувся Український тваринницький саміт

У Києві з успіхом відбувся Український тваринницький саміт

В останній робочий день минулого тижня компанія «ПроАгро Груп» спільно з Союзом птахівників й Міжрегіональною спілкою птахівників та кормовиробників провела UKRAINIAN LIVESTOCK SUMMIT – головну подію року в галузі ефективного тваринництва і птахівництва. Це вже другий за рахунком саміт (перший відбувся у листопаді 2022 року), на якому організатори знову постаралися зробити неможливе і вмістити в рамки одного дня фахове обговорення усіх актуальних питань вітчизняного птахівництва, скотарства, свинарства та кормовиробництва.

В умовах війни і неможливості вільного вивозу зерна, провідним виробником й експортером якого є Україна, саме тваринницька галузь може стати головним споживачем збіжжя. Водночас збільшення виробництва яєць, молока, м’яса дасть стимул розвитку переробки й випуску продукції з вищою доданою вартістю, зокрема комбікормам, що своєю чергою забезпечить зростання національної економіки. Саме тому підтримка тваринництва наразі є одним з головних пріоритетів держави у агропромисловому комплексі.

Про це у своєму вітальному слові на відкритті саміту сказав виконавчий директор «ПроАгро Груп» Олег Клименко. Цій темі також був присвячений і виступ першого заступника міністра агрополітики Тараса Висоцького.

«З початку року спостерігаємо тенденцію на відновлення і зростання поголів’я тварин, зокрема у промисловому секторі. Влітку Мінагрополітики представило стратегію розвитку АПК на найближчі 10 років. Тваринництву приділена значна увага і передбачено, що впродовж наступного десятиліття виробництво м’яса птиці зросте у 2,5 рази, свинини – вдвічі, молока – теж вдвічі. Сподіватися на це нам дозволяє вихід наших тваринників на рівень ефективної собівартості виробництва, також ми бачимо тренд на зростання світового споживання і відкриття нових ринків для української тваринницької продукції», – зазначив Тарас Висоцький.

Також учасників цьогорічного саміту привітав президент Міжнародної комісії з яйця Грег Хінтон. Його звернення не було випадковим, адже 13 жовтня відзначається Всесвітній день яйця (так, є і таке глобальне свято). І саме тому перша дискусійна панель була присвячена птахівництву, а розпочала її Юлія Фльорова – генеральний директор компанії «Овостар Юніон», одного з найбільших вітчизняних виробників яєць.

Загалом впродовж саміту відбулося чотири дискусійні панелі: окрім птахівництва, також обговорювався стан справ і проблематика у скотарстві, свинарстві та кормовиробництві. Окрема частина заходу була присвячена передовим технологіям у всіх секторах галузі, покликаних підвищити ефективність виробництва тваринницької продукції.

Партнери заходу, зокрема такі провідні сервісні компанії, як «МЕГА КОРМ», «Ветсинтез», Fenix Agro, TEFF, Vencomatic, AgriGo, «Альтима Плюс», ICK GROUP, Хорольський механічний завод, О.П.Є., «Хімлаборреактив» презентували свої інноваційні продукти та рішення для галузі.

Загалом же протягом саміту виступило понад тридцять спікерів – керівників і провідних фахівців тваринницьких господарств, переробних підприємств, комбікормових виробництв, сервісних компаній.

І тут хочемо навести слова президента Одеської національної академії харчових технологій Богдана Єгорова: «Добре, що є майданчики, де фахівці можуть зібратися і обговорити свої нагальні виробничі проблеми, обмінятись думками, поділитись досвідом, дізнатися для себе щось нове. UKRAINIAN LIVESTOCK SUMMIT, який проводиться вже вдруге, якраз і є такою платформою, яка допомагає бути більш обізнаним, більш ефективним».

Загалом на участь у цьогорічному тваринницькому саміті зареєструвалося понад 480 учасників, які з’їхалися практично з усіх областей України. І однією з його особливостей, яка відрізняє усі заходи «ПроАгро Груп», була можливість для кожного самостійно обрати для себе найбільш зручний формат роботи. Ніхто не прив’язаний до стільця в залі і офіційної програми, тому можна було слухати виступи спікерів або ж спілкуватись за чашкою кави з колегами в лаунж зоні, відвідувати виставкові стенди чи проводити ділові переговори.

Слід додати, що під час саміту працювала виставка обладнання та технологічних рішень у галузі тваринництва Livestock Expo 2023, на якій свої експозиції представили близько 30 компаній. Також на саміті був підписаний Меморандум з представниками Єврокомісії щодо фінансування проектів агрокластерів й переробних підприємств.

Організатори цьогорічного Ukrainian Livestock Summit  висловлюють щиру подяку за допомогу у його проведенні співорганізаторам – Асоціації «Мясної галузі» й Інституту тваринництва НААН України, а також компаніям, без яких подія була б не можливою – генеральним партнерам «МЕГА КОРМ» і «Ветсинтез»; ексклюзивному партнеру Fenix Agro; офіційним партнерам TEFF, Vencomatic, AgriGo, «Альтима Плюс», ICK GROUP, Хорольський механічний завод, «Хімлаборреактив»; профільним партнерам SOLVENO, TEKRO, «ВетАгро», AGRO-WEST, UFARM; спеціальним партнерам «БТУ-ЦЕНТР», Boehringer Ingelheim, «Крамар», «Бровафарма», «ЗІКО», Prisma Energy Croup, «Технотест», PRISMA Electric, «УкрВетПромПостач», «СГП МБС», ПВП «Вибір», Любарецький соєпереробний завод, «УКРВЕТ», ОРЕ, FarmyLand, «Корпорація Промстан», SHERIFF; а також численним інформаційним партнерам, котрі освітлювали подію.

Окремо дякуємо автомобільним партнерам – WINNER Automotive та WINNER Leasing – за демонстрацію в рамках саміту модельного ряду брендів Renault, Ford, MG, Jaguar Land Rover, Volvo. Як зазначили відвідувачі, експозиція автомобілів стала чудовим доповненням заходу.

До зустрічі на UKRAINIAN LIVESTOCK SUMMIT наступного року!

Перегляди: 9