Головна Агрометеорологія У п’яти областях підтоплено майже 10,8 тис. га сільськогосподарських угідь

У п’яти областях підтоплено майже 10,8 тис. га сільськогосподарських угідь

За повідомленням Гідрометеорологічного центру, наразі спостерігається сезонне підняття рівня води у межах річок Віть, Дніпро, Десна, Сейм, Сож, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Рівненської, Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей.

Як передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію ДСНС,  станом на 7 годину ранку 17 квітня гідрологічна ситуація контрольована. Спостерігається тенденція щодо зниження темпу підняття рівня води у річках на півночі країни. Залишаються підтоплені 852 домогосподарства (Чернігівська – 474, Черкаська – 182, Дніпропетровська – 79, Полтавська – 107 та Київська – 10) та 111 будинків (Дніпропетровська – 38, Черкаська – 42, Чернігівська – 29 та Полтавська – 2), з них 38 дачних.

У Дніпропетровській, Волинській, Рівненській, Черкаській та Полтавській областях підтоплено 10 762 га сільськогосподарських угідь. Порушено транспортне сполучення до 30 населених пунктів: Чернігівська – 29 та Київська – 1.

Перегляди: 6