В Україні середні ціни виробників на продукти харчування за останній місяць залишаються стабільними. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства аграрної політики та продовольства України.
За оперативними даними відбулось зниження середніх цін на деякі види сільськогосподарської продукції та продукти її переробки. Зокрема, певний вплив на ціни в жовтні мав фактор сезонності. Так, відносно минулого місяця на 2 % знизилися ціни на картоплю, а в порівнянні з минулим роком на 14%.
За минулий місяць втратили в ціні морква та цибуля, 1% – морква, 1% – цибуля. Цукор подешевшав на 3%, за рахунок сезонного насичення продовольчого ринку цією продукцією. Відбулось незначне зниження цін на мясо свиней – 1 %.
Не зросли ціни на олію соняшникову. По більшості основних для населення продуктів харчування ціни зросли в річному вимірі в межах інфляції або з невеликим відхиленням.