Головна Ринок України Експорт/імпорт Україна й Хорватія домовилися про використання хорватських портів

Україна й Хорватія домовилися про використання хорватських портів

Український продовольчий експорт став однією з головних тем переговорів міністра закордонних справ Дмитра Кулеби з його хорватським колегою Гордоном Гирличем-Радманом під час його візиту до України

Особливої актуальності ця тема набула з  огляду на вихід рф з Чорноморської зернової ініціативи, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на прес-службу МЗС.

«Ми домовилися про можливість використання хорватських портів на Дунаї та в Адріатичному морі задля транспортування українського зерна. Зараз ми будемо працювати над тим, щоб прокласти якомога ефективніші маршрути до цих портів та максимально скористатися цією можливістю. Кожен внесок у розблокування експорту, кожні відкриті двері — це справжній, дієвий внесок у продовольчу безпеку світу. Дякую Хорватії за конструктивну допомогу», – зазначив за підсумками переговорів Дмитро Кулеба.

Як повідомлялося, раніше Хорватія запропонувала свою залізничну мережу та порти в Адріатичному морі для транспортування українського зерна альтернативними маршрутами у зв’язку з блокуванням росією Чорноморської зернової ініціативи.

Перегляди: 5