Головна Птахівництво Україна обговорила з США відкриття ринку для українського м’яса птиці

Україна обговорила з США відкриття ринку для українського м’яса птиці

Питання взаємного доступу продукції на ринки України та США були обговорені під час зустрічі голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької та аташе з питань сільського господарства Посольства США Лізи Ахрамджан.

Наразі Держпродспоживслужбою та стороною США ведеться робота з відкриття ринку для української продукції, зокрема, м’яса птиці, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на повідомлення ДПСС.

«Ринок США є дуже цікавим для українських виробників. Відкриття ринків таких великих країн надає нові можливості для розвитку бізнесу – це і нові виробничі потужності, і інвестиції в нові технології, і нові робочі місця. Все це позитивно впливає й на внутрішній український ринок та українських споживачів. Тому чим більше ми матимемо ринків збуту, тим більш сталим та захищеним буде вітчизняний агросектор», – зазначила Владислава Магалецька. 

Також обговорювалися питання, пов’язані з імпортом продукції з США до України. На сьогоднішній день між компетентними органами України та США погоджено 18 міжнародних ветеринарних сертифікатів щодо імпорту продукції в Україну. Так, з США до нашої країни імпортується м’ясо птиці, молоко та молочні продукти, риба та продукти аквакультури, корми для домашніх тварин, яловичина та деякі інші товари. Американська сторона висловила зацікавленість у розширенні переліку товарних позицій для здійснення імпортних операцій.

Окрім умов двосторонньої торгівлі учасники зустрічі обговорили інші питання взаємодії.

Перегляди: 0