Головна Економіка і аграрна політика Україна представила 10-річний план зростання виробництва зернових та олійних

Україна представила 10-річний план зростання виробництва зернових та олійних

Перший заступник міністра агрополітики України Тарас Висоцький презентував Стратегію розвитку агропромислового комплексу на наступні десять років на міжнародній Конференції з питань відновлення України, що відбулася в Лондоні. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

 «Стратегія розвитку агропромислового комплексу України передбачає повну вертикальну інтеграцію із забезпеченням виробництва необхідних матеріально-технічних ресурсів і засобів виробництва. Також зростання виробництва зернових та олійних до 150 млн. тонн за 10 років, нарощування внутрішньої переробки та виробництва продукції тваринництва та садівництва. Загальний інвестиційний портфель складає $57 млрд», – розповів Тарас Висоцький.

Він зазначив, що в Стратегії закладено відновлення зрошення для сільськогосподарських земель, що постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС. Також – поступове заміщення імпортних харчових продуктів на внутрішньому ринку. Крім того, в Стратегії передбачено розвиток зеленої енергетики – повна переробка вторинних відходів і вироблення до 10 млрд. кубометрів біометану.

У Лондоні 21-22 червня 2023 року проходила міжнародна конференція, присвячена післявоєнному відновленню України — Ukraine Recovery Conference.

Перегляди: 3