Головна Економіка і аграрна політика Україна розширює логістику експорту й імпорту

Україна розширює логістику експорту й імпорту

З огляду на блокування пунктів пропуску на польському кордоні Україна продовжує розширювати логістику в інших точках – через дунайські і чорноморські порти, залізницю, пункти пропуску з іншими державами.

Про це сьогодні на виїзному засіданні уряду на Львівщині сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає «ПроАгро Груп».

Він зазначив, що минулого місяця 88% української пшениці було експортовано до ЄС через Чорне море. Водночас інвестуються кошти в розширення спроможності дунайських портів й готуються групи баржевих і контейнерних суден, які можуть приплисти в дунайські порти Болгарії, Сербії, Угорщини, Словаччини, Австрії, Німеччини та до румунського порту Констанца.

Розширюється співробітництво з Румунією: у січні 2024 року через її територію транзитом проїхало 1,1 млн. тонн зернових, а в першій половині лютого – вже 0,6 млн. тонн.

«Сьогодні уряд ухвалить рішення про відкриття нового пункту пропуску на кордоні з Угорщиною – «Велика Паладь-Надьгодош». Крім того, ми домовилися, що буде розширена робота ще одного пункту пропуску на кордоні з Угорщиною – «Лужанка-Берегшурань», де зможуть виїжджати порожні фури без обмежень по вазі, а також рухатися пасажирські та вантажні автомобілі з максимальною вагою до 7,5 тонни», – повідомив глава уряду.

Перегляди: 3