Головна Економіка і аграрна політика Україні потрібна державна програма по відродженню якості хліба

Україні потрібна державна програма по відродженню якості хліба

Перед Україною дуже амбітне завдання: відновлення якості, смаку, користі та доступності українського хліба. І найголовніше – відновлення інтересу українського споживача до цього українського продукту-бренду.  На цьому наголосила голова Держпродспоживслужби  Владислава Магалецька під час зустрічі з керівниками асоціацій вітчизняних борошномелів і пекарів, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію ДПСС.

Якість хліба залежить від якості зерна, заквасок та дріжджів. Також важливим є контроль якості продукції, яка потрапляє до українських магазинів. За словами Владислави Магалецької, є необхідність запровадити державну програму по відродженню якості хліба. У цьому зацікавлені і споживачі, і держава.

«Роботи тут дуже багато і потрібна консолідація дій багатьох державних органів, бізнесу та громадських організацій. Але це вкрай потрібна і важлива робота. Адже хліб – це продукт, який вживає майже кожний. І від його якості залежить здоров’я українців», – підкреслила голова Держпродспоживслужби.

Така програма повинна включати стимули для виробників якісного зерна, борошна, селекціонерів та увагу держави до цього питання, доступ українських хлібопекарів та борошномелів до дешевих кредитів, посилення контролю за якістю води, зерна, добавок та інших інгредієнтів, які використовуються при виробництві хліба, а також боротьбу із тіньовим ринком та контрабандою борошна.