Головна Рослинництво Зернові Українська пшениця і кукурудза продовжують дорожчати

Українська пшениця і кукурудза продовжують дорожчати

Котирування пшениці наприкінці минулого тижня продовжили зниження на тлі очікувань високих запасів на ринку США та продовження активної конкуренції з боку дешевого зерна з рф. Так, грудневий пшеничний фʼючерс на СВОТ в Чикаго на торгах минулої п’ятниці подешевав на $1,6 – до 213,1 $/тонна, на EURONEXT в Парижі втратив в ціні $0,6 і торгувався по 246,7 $/тонна.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Barva Invest.

Ціни на українському рикну показали незначне укріплення, отримавши підтримку від поточних потреб експортерів. Зернову з вмістом білку 11,5% продавали по 200-207+ $/тонна на DAP-дунайські порти й 197-202+ $/тонна на DAP-глибоководні порти.

Тим часом котирування кукурудзи показали зростання, отримуючи певну підтримку від побоювань щодо впливу погодних умов на перспективи урожаю у Південній Америці. У Чикаго ціна грудневого фʼючерса зросла на $1,9 – до 164,6 $/тонна. У Парижі листопадовий контракт подорожчав на $0,3 – до 231,4 $/тонна. Ціни на українську кукурудзу також продовжили зростання на тлі дисбалансу попиту та пропозиції на споті. В дунайських портах кукурудза торгувалася по 190-196+ $/тонна DAP, а в глибоководних портах – по 187-194+ $/тонна DAP.

Перегляди: 5