Головна Рослинництво Зернові «Укрзалізниця» за підсумками 2022 року перевезе 28,5 млн. тонн зерна

«Укрзалізниця» за підсумками 2022 року перевезе 28,5 млн. тонн зерна

Українська залізниця за підсумками 2022 року перевезе 28,5 млн. тонн зернових вантажів.

Такий прогноз сьогодні в ході наради з учасниками зернового ринку озвучив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Rail.insider.

«Ми з вами за 11 місяців перевезли майже 25 млн. 650 тис. тонн, і це лише на 4 млн. менше, ніж роком раніше. Я очікую, що за підсумками 2022 року ми загалом перевеземо приблизно 28,5 млн. тонн зернових у всіх видах сполучення. Якщо казати про експортні перевезення, то маю надію, що буде приблизно 22,5 млн. тонн», – зазначив Валерій Ткачов.

За його словами, показники зернових перевезень найкращі порівняно з усіма іншими номенклатурами вантажу.

«Цього року зерно для залізниці стало найважливішим вантажем: майже 30% від загального навантаження та 50% експортних перевезень», – сказав представник УЗ.

Валерій Ткачов нагадав, що з початком масштабної російської агресії перевезення через західні прикордонні переходи зросли у 30 разів.

«Уже більше 1 млн. тонн ми перевозимо щомісяця зерна на західні переходи», – наголосив він, висловивши сподівання, що і надалі перевезення збільшуватимуться.

За озвученою в ході наради інформацією, у грудні-місяці станом на 28 число на мережі УЗ навантажено 2,3 млн. тонн зернових.

Перегляди: 4