Головна Логістика «Укрзалізниця» збільшила розрахункову швидкість руху вагонів

«Укрзалізниця» збільшила розрахункову швидкість руху вагонів

Правління АТ «Укрзалізниця» 12 вересня переглянуло «Порядок визначення та перегляду ставок плати за використання власних вагонів АТ «Укрзалізниця» і показники швидкості руху вагонів УЗ.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник директора департаменту комерційної роботи товариства Валерій Ткачов, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Rail.insider.

Затверджено новий розмір показників «Середня швидкість перевезення власного вагона Перевізника за одну добу». Відповідно до нього значно зросла швидкість руху вагонів АТ «Укрзалізниця», зокрема, у напрямку морських портів.

«Тепер швидкості будуть визначатися за період в один місяць (з 26 числа попереднього місяця по 25 число включно поточного місяця) — раніше період був три місяці. Показник швидкості буде оприлюднюватися разом зі ставкою плати 26–29 числа місяця, який передую місяцю, на який встановлюються ці показники», — пояснив Валерій Ткачов.

Знято й обмеження максимальної швидкості руху вагона УЗ (відмінено граничний максимальний розмір показника середньої швидкості руху вагонів). Раніше цей показник не міг перевищувати 320 км/добу.

За словами Валерія Ткачова, завдяки змінам вантажовідправник буде платити за меншу кількість діб використання вагонів УЗ.

«Наприклад, для зерновоза швидкість руху в експортному сполученні у напрямку морських портів зросте майже в 4 рази — з 87 до 353 км/добу (для маршрутних відправлень). Тобто аграрій заплатить за в 4 рази меншу кількість діб використання вагона УЗ при цьому типу відправлення та виду сполучення», — написав представник УЗ.

Перегляди: 3