Головна Економіка і аграрна політика USAID АГРО надасть до 270 млн. гривень на розвиток елеваторних потужностей

USAID АГРО надасть до 270 млн. гривень на розвиток елеваторних потужностей

Програма USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) підтримає українські підприємства, які надають послуги з сушіння, зберігання та доробки зернових та технічних культур. За програмою передбачено 10-15 проєктів співфінансування, з бюджетом від 18 до 36 млн. гривень кожен, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінагрополітики

Проєкти збільшать обсяги та час зберігання зернових та технічних культур, що дозволить агровиробникам отримувати необхідні послуги вчасно та в потрібному обсязі. А потужності з сушіння та доробки зерна збережуть якість продукції. Загалом, це сприятиме стійкості бізнесу та покращуватиме продовольчу безпеку в Україні.

Програма USAID АГРО заохочує заявки від українських компаній та підприємств, які надають послуги з доробки та зберігання сільськогосподарської продукції, мають елеваторні потужності, розробили або почали розробляти проєктну документацію.

Очікується, що не менше ніж 70 мікро-, малих та середніх агровиробників (ММСП) отримають послуги з доробки, сушіння та/або зберігання зерна, а надання ними послуг зі зберігання і сушіння зерна збільшиться на 20 тис. тонн і 50 тис. тонн щороку.  

Додатковими перевагами для грантоотримувачів будуть збільшення елеваторних потужностей переробних підприємств й спрямування проєкту на впровадження енергоефективних технологій.

Перегляди: 26