Головна Економіка і аграрна політика USAID надасть переробникам зерна 367 млн. гривень на розвиток виробництва

USAID надасть переробникам зерна 367 млн. гривень на розвиток виробництва

Програма USAID АГРО надасть 367 млн. гривень для співфінансування проєктів з підтримки переробки зернових, олійних та бобових культур в Україні. Про це програма повідомила на своїй сторінці у Facebook, передає «ПроАгро Груп».

«АГРО має на меті покращити доступ невеликих виробників сільгосппродукції до потужностей з доробки, переробки зернових, олійних та бобових культур на продовольчі, кормові, промислові продукти та біопаливо», – йдеться у дописі.

Очікується, що в межах проєктів виконавці – українські суб’єкти господарювання – надаватимуть мікро- та малим сільгосппідприємствам експертну, технічну та фінансову підтримку задля розширення переробки зернових, олійних та бобових культур. Діяльність буде спрямована переважно на розширення діючих переробних потужностей, що призведе до збільшення виробництва продуктів переробки зернових з вищою доданою вартістю для внутрішнього споживання та експорту.

Загалом планується надати співфінансування в межах 20 проєктів на суму від 10 до 36 млн. гривень терміном впровадження до двох років. Очікується, що в результаті освоєння коштів нові підприємства зможуть досягти планових показників виробництва, а ті, які вже працюють, збільшать випуск продукції на 20%, розширять її асортимент на 25%, а також збільшать обсяги продажів на 10% вже у перший рік.

Перегляди: 8