Головна Економіка і аграрна політика USAID виділить майже $60 млн. на підтримку агровиробництва в Україні

USAID виділить майже $60 млн. на підтримку агровиробництва в Україні

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID)  виділить майже $60 млн. на впровадження нової програми Harvest («Урожай»), яка допоможе пом’якшити вплив російської війни на сільськогосподарське виробництво в Україні та прискорити економічне відновлення України.

Про це повідомила заступниця адміністратора USAID Ізобель Коулмен повідомила, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію агентства.

Програма має на меті допомогти українським аграріям підвищити ефективність виробництва, зробити його стійкішим і більш конкурентоспроможним під час війни, та поряд із цим закласти основу для довготривалого сталого розвитку українського агросектору. У рамках Harvest, USAID сприятиме створенню в Україні такого регуляторного та бізнес-середовища, яке розкриє потенціал для інновацій та допоможе залучити ресурси приватного бізнесу, аби допомогти українським агровиробникам і далі годувати свою країну та багато інших країн світу.

«Програма Harvest стане одним із елементів створеної USAID унікальної «Ініціативи стійкості сільського господарства в Україні» (AGRI-Україна). Починаючи з липня 2022 року,  USAID вклало до неї ресурси обсягом понад 350 млн, та залучило ще більш як $370 млн з боку приватних партнерів та інших донорів – пропонуючи модель дієвої співпраці з приватним бізнесом. Підтримка AGRI-Україна охоплює вже понад 32% зареєстрованих в Україні с/г виробників, які отримують насіння, добрива, засоби захисту рослин, можливості для зберігання врожаю, доступ до фінансових ресурсів та інші послуги. Це допомогло понад 14 тис. українських аграріїв зібрати врожай 2022 та 2023 рр. і провести посівну 2024 року», – зазначили в агентстві.

Після прийняття наприкінці квітня додаткового закону про національну безпеку Сполучені Штати також нададуть щонайменше $1,4 млрд. додаткового фінансування для підтримки економічного відновлення України.

Перегляди: 69