Головна Рослинництво Зернові USDA підвищив оцінки валового збору й експорту українського ячменя

USDA підвищив оцінки валового збору й експорту українського ячменя

Опублікований 10 числа вересневий звіт Мінсільгоспу США (USDA) з оновленими прогнозними показниками балансу основних зернових культур на 2021/22 МР кардинально розійшовся з останніми прогнозами, оприлюдненими Міжнародною Радою по зерну (IGC) і Продовольчою організацією ООН (FAO), повідомляє «ПроАгро Груп».

Зокрема, якщо IGC наприкінці серпня та FAO позаминулого тижня знизили оцінку глобального виробництва пшениці у поточному сезоні на 6 млн. тонн та 15,2 млн. тонн відповідно, то USDA, напроти, збільшив у порівнянні із серпневим звітом прогноз світового валового збору зернової на 3,4 млн. тонн – до 780,3 млн. тонн. Аналогічно американські урядові експерти збільшили й прогноз виробництва кукурудзи – на 11,65 млн. тонн, до 1 197,8 млн. тонн.

Щодо України, оцінки виробництва, споживання й експорту основних зернових залишилися переважно без змін. Так, USDA наразі оцінює наш національний врожай пшениці у 33 млн. тонн, а кукурудзи – у 39 млн. тонн, так саме, як і минулого місяця.

Зміни торкнулися лише ячменю – прогноз його виробництва Мінсільгосп США підвищив на 500 тис. тонн – до 10,5 млн. тонн, а експорт зернової протягом 2021/22 МР оцінив у 6 млн. тонн, що на 200 тис. тонн більше серпневої оцінки.

Перегляди: 1