Головна Рослинництво Зернові УЗ заборонить перевезення зерна у приватних піввагонах

УЗ заборонить перевезення зерна у приватних піввагонах

АТ «Укрзалізниця» найближчим часом заборонить перевезення зерна у піввагонах приватного парку.

Про це йшлося в ході засідання Експортного офісу при УЗ у вівторок, 7 лютого, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Rail.insider.

За словами керівництва УЗ, нововведення, в першу чергу, має на меті «дотримання технології перевезення».

«Ми це зробимо. Крапка. Ви маєте розуміти, що зерно, якщо поїде в піввагонах, то тільки «Укрзалізниці», – заявив голова правління товариства Олександр Камишін.

Він додав, що можливість перевезення у піввагонах надавалася через необхідність вивезти урожай. Втім, необхідність заборони їх подальшого використання пояснюється тим, що завтра можуть встати всі зерновози, оскільки власники знизили ціну на піввагони, і жоден хопер зараз не може зараз з ними конкурувати.

Навантаження піввагонів зерном від тепер здійснюватиметься лише за умови раніше погоджених планів та уже поданих під навантаження вагонів. Повна заборона має вступити в дію з 1 березня. При цьому виключення УЗ може зробити лише за наявності відповідних документів для власних напіввагонів, які в такому разі виставлятимуться на аукціоні в системі «Прозорро».

Наразі в чергах у напрямку західних прикордонних переходів знаходяться 2,5 – 3 тис. піввагонів із зерном, зазначили в «Укрзалізниці».

Перегляди: 8