Головна Зберігання В «Аграрному фонді» виявили втрату активів на 2,17 млрд. гривень

В «Аграрному фонді» виявили втрату активів на 2,17 млрд. гривень

Державна аудиторська служба під час ревізії АТ «Аграрний фонд» виявила фінансових порушень та втрату активів на загальну суму 2,17 млрд. грн.

Про це йдеться у звіті аудиторів про перевірку діяльності «Аграрного фонду» за період 2018/19 років, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Agravery.

«Ревізією операцій на реєстраційних рахунках в установах банків встановлено, що АТ «Аграрний фонд» втрачено активів на загальну суму майже 2,14 млрд. грн., що були розміщені у 2014 році на депозитних рахунках у ПАТ «Брокбізнесбанк», який наразі ліквідовано», — йдеться в повідомленні.

Крім того, АТ «Аграрний фонд» поніс 5,1 млн. грн.  втрат під час зберігання цукру-піску, який був доказом у кримінальному провадженні.

Разом з тим, «Аграрний фонд» «пробачив» борг приватній фірмі на суму 1,9 млн. грн., оскільки не проводив претензійно-позовної роботи про стягнення вказаної суми.

 Слід додати, що аудитори також акцентують увагу на зайвих витратах товариства під час оплати праці працівників на 342 тис. грн. Посади цих працівників у звіті не уточнюються.

Раніше посадовця «Аграрного фонду» звинуватили у розкраданні цукру на 211 млн. гривень.

Перегляди: 3