Головна Новини В агросфері катастрофічно не вистачає робочих рук

В агросфері катастрофічно не вистачає робочих рук

Фото Reuters

На сьогодні непроста ситуація з працівниками склалася в агросфері, зокрема в малих та середніх господарствах бракує трактористів, операторів комбайнів, агрономів.

На цьому під час брифінгу в Медіацентрі Україна наголосив народний депутат та член Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук, передає «ПроАгро Груп».

«З робочими руками в агросфері, на жаль, повна катастрофа. Особливо в малих, середніх господарствах, які не визначені критичними, в яких велика кількість працівників мобілізована. Сьогодні трактористів, операторів комбайнів катастрофічно не вистачає, також агрономів не вистачає. Якщо на сайтах з’являється оголошення, резюме людини, то до неї може за добу-дві звернутися 100 роботодавців і пропонувати робоче місце, умови, проживання, харчування, тому що людей немає на селі», – зазначив нардеп.

За словами Дмитра Соломчука цей  фактор може позначитися на технології виробництва.

«Якщо ми, як і Європейський Союз, хочемо рухатися більше в бік органічних продуктів харчування, тому що є така європейська тенденція, світова тенденція, і на органічні продукти харчування в принципі черга стоїть, і європейці хочуть їх купувати, то там без додаткових працівників не обійдеться. Тому що по декілька разів механічно потрібно обробляти культури. І ми не можемо в цьому напрямку взагалі розвиватися без людей. І не зможе ніхто з фермерів, тому що це просто технічно буде неможливо», – пояснив він.

Перегляди: 2