Головна Інші ринки В Мінагрополітики відбулася презентація вітчизняних вин

В Мінагрополітики відбулася презентація вітчизняних вин

Напередодні святкування Нового 2022 року в Міністерстві аграрної політики та продовольства України винороби України та профільні асоціації представили вина вітчизняного виробництва, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

Було презентовано асортимент ігристих та тихих вин, як від відомих великих виробників, так і від малих (крафтових) виноробів. При цьому організатори заходу зазначили, що сьогодні є важливою підтримка держави та популяризація українських вин .

Свої вина представили 20 виробників. Більше 50 зразків вин із різних сортів винограду, як міжнародної групи сортів – Шардоне, Рислінг, Мерло, Каберне Совіньон, Піно Нуар, так і місцевих (локальних) сортів винограду – Сухолиманський, Черсегі, Сапераві, Одеський Чорний вироблені в різних регіонах України: Одеського, Херсонського, Миколаївського, Закарпатського, Дніпропетровського, Київського, Хмельницького, Вінницького заводів вин.

Міністр агрополітики Роман Лещенко у привітальному слові підкреслив важливість відміни акцизу для сухих вин з 1 січня 2022 року, що дасть можливість популяризації вин власного виробництва та полегшить працю виноробів.

Нагадаємо, що раніше, 17 грудня 2021 року, Верховна Рада України прийняла в цілому законопроект № 2064, який передбачає важливі й рушійні зміни в галузі виноградарства та садівництва України.

Перегляди: 4