Головна Економіка і аграрна політика В оренду вже передано 1075 га державних сільгоспземель

В оренду вже передано 1075 га державних сільгоспземель

В рамках проєкту «Земельний банк» від Фонду державного майна України  в оренду передано 1075 гектарів державних земель сільськогосподарського призначення. Аукціони  були проведені на «Прозорро.Продажі» на 35,4 млн. гривень, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінагрополітики.

«Середня вартість гектара за перші 16 проведених аукціонів становить близько $800. Раніше такі кошти осідали в кишенях недобросовісних менеджерів і ділків, які грабували країну. А сьогодні ми констатуємо детінізацію ринку землі, коли державний та місцеві бюджети отримуватимуть додаткові кошти. Це і є ті внутрішні резерви України, які вкрай необхідні для воюючої держави», – зазначив міністр агрополітики Віталій Коваль.

За його словами, «Земельний банк» стартував на Вінниччині. Першими лотами стали 16 земельних ділянок, за які змагалися 94 учасники. Така конкуренція підвищила їх вартість у понад 8 разів порівняно зі стартовими цінами. Найдорожчий лот – земельна ділянка у Калинівській міській ТГ площею 262 га. Її фінальна вартість склала 8,5 млн. гривень без ПДВ (торги стартували з 1,1 млн грн). Кошти від онлайн торгів підуть в державний та місцевий бюджети.

У жовтні в системі «Прозорро.Продажі» також відбудуться аукціони з оренди землі у Черкаській, Волинській, Львівській, Вінницькій, Закарпатській, Кіровоградській, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Одеській областях. Ознайомитись з пропозиціями та взяти участь в торгах можна за посиланням.

Перегляди: 34