Головна Рослинництво Зернові В ПАЕК завершено збиральну кампанію кукурудзи

В ПАЕК завершено збиральну кампанію кукурудзи

На полях господарства ДП «Південне», яке входить до складу «Південної аграрно-експортної компанії» (ПАЕК) фінішував збір врожаю кукурудзи. Культура зібрана з полів загальною площею 297 га, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію агровиробника.

«Південь України завжди був прихильним регіоном для вирощування кукурудзи, але кількість вологи все ж продовжує грати досить важливу роль. Наші посіви знаходились під зрошенням, що задовольнило потреби рослин на всій посівній площі», – зазначили в компанії.

В ПАЕК цього року було висіяно чотири гібрида, що дозволить за результатами збиральної кампанії визначити їх економічну ефективність, зробити відповідні висновки для майбутнього сезону. Як зазначив головний агроном ПАЕК Олег Сивак, також буде вивчатись досвід сусідніх господарств у вирощуванні гібридів.

За його словами, наразі вже можна сміливо казати про те, що навіть при значних витратах на вирощування кукурудзи на зрошенні отриманий ефект доводить доцільність такого підходу. Зрошення 100% дало гарантію на успішний та стабільний результат.

Перегляди: 0