Головна Агрохімія В порту Миколаєва вилучили 170 вагонів білоруських і російських добрив

В порту Миколаєва вилучили 170 вагонів білоруських і російських добрив

За матеріалами СБУ та підрозділів БЕБ накладено арешт на оптову партію мінеральних добрив російського та білоруського виробництв. Про це на своїй сторінці у Телеграм повідомила Служба безпеки України, передає «ПроАгро Груп».

«Іноземну продукцію виявлено у 170 вагонах, які перебували у Миколаєві на території морського спеціалізованого порту, що входить до бізнес-структури підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа. Загальний об’єм вилученого майна становить 11,8 тис. тонн на майже 100 млн. гривень», – поінформували в СБУ.

Встановлено, що залізничні контейнери з міндобривами прибули в Україну ще до початку повномасштабного вторгнення та перебували в режимі «транзит». За оперативними даними, вантаж належав двом іноземним компаніям – «Уралкалий» та «Беларуськалий». У подальшому власники товару планували переправити його до третіх країн для продажу і одержання мільйонних прибутків, частина з яким у вигляді податків пішла б на фінансування війни проти України.

Наразі вилучене майно передається в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності триває.

Раніше повідомлялося, що у травні 2022 року Генпрокуратура наклала арешт на 33 тис. тонн мінеральних добрив, які належали підприємствам російської федерації та республіки білорусь і були ввезені на територію України у порушення митного законодавства.

Перегляди: 3