Головна Овочівництво В Україні ціни на моркву пішли вгору

В Україні ціни на моркву пішли вгору

На поточному тижні на ринку моркви в Україні встановилися підвищувальні цінові тенденції.  За словами гравців ринку, зростанню цін сприяє помітне підвищення торговельної активності у сегменті даних коренеплодів.

Водночас більшість господарств призупинили продаж моркви високої якості в очікуванні ще більшого зростання цін і заклали основний обсяг врожаю на зберігання. До реалізації вони пропонують лише надлишки, внаслідок чого пропозиція на ринку дещо обмежена, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на EastFruit.

Сьогодні українські фермери відвантажують якісну моркву по 15-20 грн./кг, що в середньому на 13% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня. При цьому тенденція зростання цін спостерігається виключно у сегменті моркви високої якості, яку закуповують для закладення у сховища. Водночас продукцію, непридатну для тривалого зберігання, господарства пропонують від 10 грн./кг.

На сьогодні морква в Україні вже коштує майже втричі дорожче, в цей час рік тому. Таку різницю цін галузеві експерти пов’язують із різким зниженням виробництва. За словами ключових гравців ринку, причиною послужило суттєве скорочення площ під морквою, оскільки багато фермерів або істотно знизили свої плани з вирощування цих коренеплодів, або взагалі відмовилися від їх виробництва через військові дії в основних регіонах вирощування даної культури.

Перегляди: 4