Головна Рослинництво Зернові В Україні цьогоріч прогнозують зібрати до 50 млн. тонн зернових

В Україні цьогоріч прогнозують зібрати до 50 млн. тонн зернових

зерно насипом

За попередніми прогнозами, потенційне виробництво зернових на наявних посівних площах в Україні становитиме 48-50 млн тонн зернових.

Про це заявив на брифінгу перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Укрінформ».

«В Україні цього року завершення посівної фактично збіглося з початком збирання врожаю – південь Одеської області розпочав збирання озимого ячменю. Маємо вже перші показники. За попередніми прогнозами, на наявних площах потенційне виробництво зернових може скласти 48-50 млн. тонн. Це, звісно, менше, ніж у попередні роки, коли ми звикли до показників у 60-65 млн. тонн, але якщо взяти попереднє десятиліття, то у нас були і гірші роки. Тому наразі нічого критичного не очікується», – сказав Висоцький.

Він додав, що за припущеннями, врожай кукурудзи становитиме до 24 млн. тонн, пшениці – до 16-20 млн. тонн, ячменю – близько 5 млн. тонн. Виробництво технічних культур, зокрема олійного ріпаку, очікується на рівні близько 2,5 млн. тонн, сої – 2,5-2,8 млн. тонн, соняшник може дати близько 10 млн. тонн.

«Ці дані приведені з огляду на середньостатистичні цифри попередніх років. Далі будемо коригувати цифри по ходу збору врожаю», – наголосив Висоцький.

Перегляди: 6