Головна Новини Ринок України В Україні добігає кінця сезон лохини

В Україні добігає кінця сезон лохини

Сезон реалізації лохини в Україні вже близький до завершення, що тягне за собою стрімке скорочення пропозиції цієї ягоди на ринку.  При цьому, попит в даному сегменті залишається досить високим, що дозволило українським виробникам істотно підвищити ціни на залишкові партії лохини.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на EastFruit.

Вже сьогодні більшість садівників пропонують до продажу залишкові партії лохини. При цьому активний попит і скорочення пропозиції дозволяють їм укладати угоди на більш вигідних умовах, ніж тижнем раніше. Зокрема, ціни на цю ягоду наразі становлять 120-180 гривень за кілограм, що в середньому на 26% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

За словами виробників, в нинішньому році сезон продажів лохини в українських господарствах стартував в середньому на два тижні пізніше, що було пов’язано з несприятливими погодними умовами. При цьому, сезон реалізації даної ягоди вони завершують приблизно в ті ж терміни, що й минулого року.

Попри подорожчання лохини в кінці сезону, ціни реалізації лохини наразі в середньому на 36% нижчі, ніж у цей час торік. Таку цінову різницю ключові гравці ринку пов’язують зі збільшенням валового збору лохини в поточному сезоні.

Перегляди: 1