Головна Овочівництво В Україні розпочався продаж тепличних огірків нового збору

В Україні розпочався продаж тепличних огірків нового збору

Низка тепличних комбінатів України розпочали реалізацію огірків нового обороту. Перші партії місцевих овочів з’явилися на ринку у середині поточного місяця, а тепер дана продукція вже більш масово почала надходити в продаж.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на EastFruit.

При цьому обсяги тепличних огірків на українському ринку все одно поки що недостатні, щоб задовольнити поточний попит. Тож наразі пропозиція огірка ще доволі обмежена, що на тлі значного попиту дає змогу українським виробникам вести продажі цієї продукції за ціною 120-160 грн./кг. Для порівняння: імпортні огірки виробництва Туреччини наразі реалізуються по 100-120 грн./кг. Учасники ринку пояснюють таку різницю в цінах вищою якістю місцевої продукції, а також вищими витратами на виробництво цієї культури.

Попри відносно теплу зиму, поточного року сезон реалізації огірків нового обороту в Україні розпочався в середньому на два тижні пізніше, ніж роком раніше. Нагадаємо, що у 2022 році перші партії огірків українські комбінати почали пропонувати вже в перших числах лютого, але водночас вартість цієї продукції була в середньому на 35% нижчою, ніж наразі.

Перегляди: 5