Головна Новини Ринок України В Україні стрімко дешевшає черешня

В Україні стрімко дешевшає черешня

В Україні стрімко дешевшає черешня – садівники змушені знижувати ціни, вони вже нижчі, ніж були рік тому.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію  EastFruit.

Основною причиною зниження цін аналітики називають об’ємну, всупереч очікуванням, пропозицію. 

«Крім того, покупці нерідко виявляються незадоволені якістю пропонованої продукції, що також негативно позначається на цінах. У сформованих умовах великим садівничим господарствам вдається відвантажувати черешню не дорожче 25-45 грн./кг, що в середньому на 30% дешевше, ніж тижнем раніше», – зазначають фахівці ринку.

Іншим фактором зниження цін називається обмежений доступ до ринків реалізації. Як відомо, основне виробництво черешні зосереджено в Запорізькій і Миколаївській областях, які наразі частково окуповані й практично не мають можливості відвантажувати свою продукцію в інші області.

«Таким чином, на сьогодні ціни на черешню в Україні вже в середньому на 25% нижче, ніж у другій половині червня 2021 року. При цьому виробники підкреслюють, що поки далі знижувати ціни не мають наміру, оскільки реалізація за нижчими цінами, на їхню думку, недоцільна. Вони зізнаються, що в такому випадку вони не можуть покрити повною мірою навіть витрати на виробництво. Більш того, українські садівники не впевнені, що зниження цін призведе до підвищення темпів збуту даної продукції», – свідчать аналітики.

Перегляди: 1