Головна Інші ринки В Україні відкрився перший біометановий завод

В Україні відкрився перший біометановий завод

Сьогодні перші кубометри газу з першого в Україні біометанового заводу пішли в газорозподільчі мережі. За об’ємом виробництва підприємство забезпечуватиме близько 1500 споживачів на рік, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінагрополітики.

За словами міністра Миколи Сольського, Україна має великий потенціал виробництва біометану. Українські аграрії неабияк зацікавлені в розвитку цієї галузі і вже готові долучатися. Будівництво нових потужностей або переобладнання існуючих дозволить не лише відмовитися від імпорту газу, що сприятиме нашій енергетичній безпеці, а й зможе перетворити Україну на надійного експортера біометану, а також запебезпечить енергетичну децентралізацію України.

«Тема біометану жива, цікава, і дуже добре, що в Україні працюють підприємства, які готові долучитись до розвитку цієї галузі. Я знаю, що вони вивчили європейський досвід, ознайомились з роботою біометанових заводів в різних країнах. Впевнений, цей досвід буде успішно реалізований в Україні. Зі свого боку Міністерство сприяло розробці законодавчої бази задля розвитку біометанової галузі», – наголосив Микола Сольський.

Перегляди: 6