Головна Новини Ринок України В Україні зменшилось число небезпечних захворювань тварин

В Україні зменшилось число небезпечних захворювань тварин

За першу половину 2021 року  в Україні покращилася ситуація з захворюваннями сільськогосподарських тварин та свійської птиці на небезпечні інфекційні та вірусні хвороби. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Так, за даними ДПСС, у першому півріччі в країні було виявлено 5 випадків лейкозу (за цей же період 2020 року – 21), 6 випадків АЧС (за аналогічний період 2020 року – 13), 310 випадків сказу (1 півріччя 2020 року – 473).

В Держпродспоживслужбі зазначили, що протягом січня-червня 2021 року проведено понад 27,7 млн. планових вакцинацій тварин та птиці проти інфекційних захворювань, серед яких – сибірка, сказ, хвороба Ньюкасла, класична чума свиней та інфекційна агалактія овець і кіз.

«Держпродспоживслужба піклується про те, щоб епізоотична ситуація в Україні була контрольованою. Основним способом профілактики поширення захворювань серед тварин та птиці наразі залишається вакцинація», – розповіла голова ДПСС Владислава Магалецька.

Крім того, за шість місяців фахівцями Держпродспоживслужби проведено 8,274 млн.лабораторних досліджень на наявність таких захворювань як бруцельоз, лейкоз, АЧС, грип птиці, ящур, туберкульоз ВРХ та інших.

Перегляди: 0