Головна Економіка і аграрна політика В уряді не знають, як розблокувати кордон з Польщею

В уряді не знають, як розблокувати кордон з Польщею

Україна станом на сьогодні не має діалогу з Польщею стосовно розблокування кордону.

Про це розповіла віце-прем’єр Ольга Стефанішина, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Європейську правду».

Стефанішина відзначила, що Київ та Варшава ведуть переговори з польською стороною щодо можливого врегулювання проблемних питань.

«Проте, маючи переговори щодо моніторингу експорту та імпорту певної продукції, ми не маємо діалогу стосовно того, як завершити кризу, пов’язану з блокуванням українського кордону», – зізналася вона.

Віце-прем’єр сказала, що з боку польського уряду не видно готовності до поступок.

Уряд Польщі, за словами Стефанішиної, сам має бути зацікавлений у тому, щоб врегулювати ситуацію всередині країни, оскільки криза вже має ширший порядок денний, аніж Україна – блокування відбувається й на кордоні з балтійськими країнами, і з Німеччиною.

«Це комплексна внутрішня ситуація, також пов’язана з виборами. І ми готові піти назустріч польській стороні, ми перебуваємо з ними у діалозі. Але на сьогодні ми не бачимо розуміння стосовно того, як завершити цю кризову ситуацію», – зазначила Стефанішина.

Вона також розповіла, що в уряду «у повній бойовій готовності» є увесь арсенал юридичних інструментів, які можна застосувати у відповідь на недружню торговельну політику.

«Водночас ми розуміємо, що такий юридичний процес мав би сенс в умовах більш мирного часу. Це досить тривалий процес, тоді як нам потрібно якось виживати», – сказала Стефанішина.

Вона висловила сподівання, що посли країн ЄС у п’ятницю, 29 березня, остаточно затвердять продовження дії автономних торгових преференцій для України.

Перегляди: 117