Головна Новини Ринок України ВАКС засудив директора елеватора до 3,5 років ув’язнення

ВАКС засудив директора елеватора до 3,5 років ув’язнення

Керівника філії «Партизанський елеватор» Державної продовольчо-зернової корпорації України Володимира Деркача рішенням Вищого антикорупційного суду засуджено до 3,5 років  ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади на 3 роки та штрафу у розмірі 8 500 грн. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Центру протидії корупції.

Зазначається, що даний вирок ВАКС – перший, який пов’язаний з реальним позбавленням засудженого волі. При цьому колишньому директору елеватора загрожувало до 6 років за гратами, але оскільки він визнав свою вину і пішов на угоду зі слідством, то отримав майже половину цього терміну.

До набрання вироком законної сили судді Вищого антикорупційного суду залишили чинним запобіжний захід – арешт з альтернативою внесення застави у розмірі майже 4,8 млн. гривень.

Протягом листопада – грудня 2019 року Деркач, зловживаючи службовим становищем, без дозволу власника організував відвантаження зерна, яке перебувало на балансі державної корпорації, для реалізації комерційним структурам. Таким чином, посадовець допоміг іншій особі заволодіти зерном ДПЗКУ загальною вартістю майже 15 млн. гривень.

Перегляди: 0