Головна Логістика Вартість залізничних перевезень зерна зросла на третину

Вартість залізничних перевезень зерна зросла на третину

Агроекспорт залізничним транспортом в напрямку західних кордонів України з Європою залишається на рівні середньодобової передачі вантажів у листопаді – 487 вагонів на добу.

Протягом останнього тижня цей показник збільшився на 23 вагони на добу, або на +4.96%, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію агентства SPIKE BROKERS.

Найбільший товаропотік вагонами залишається на прикордонних переходах з Румунією та Польщею, і середньодобова кількість передачі вантажів через ці пункти склала у листопаді по 125 вагонів на добу відповідно.

Україна збільшила кількість відправлених європотягів на Європу до 207 вагонів на добу. Середньодобова кількість відправлених європотягів Україною на колії шириною 1435 мм склала у листопаді 63 вагони з прикордонних терміналів на переходах з Польщею, 69 вагонів – з Румунією, 37 вагонів з Угорщиною та 37 вагонів – з Словаччиною.

Підняття ставок оренди вагонів «Укрзалізницею» та приватними власниками, які були акцептовані тими ж експедиторами через публічні аукціони, збільшило вартість перевезення на 30-40% у порівнянні зі ставками жовтня. В додаток до цього, зменшення швидкості руху вагонів призвело до того, що транспортування автомобілями стало більш вигідним, навіть на відстанях від Чернігівської області до портів Одеси.

Перегляди: 18