Головна Ринок України Експорт/імпорт Весь призначений для експорту врожай буде вивезено до кінця травня

Весь призначений для експорту врожай буде вивезено до кінця травня

Вже у середині чи наприкінці травня буде вивезений весь урожай поточного маркетингового року та залишки минулого. Відповідно, ціни на послуги терміналів будуть знижуватися.

Таку думку висловив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрій Васьков під час Саміту експортерів 2024, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroPortal.

За його словами, з середини вересня 2023 року є модель експортних шляхів, яка працює відносно стабільно.

«Ми не можемо вийти на довоєнний рівень експорту, тому що у нас немає виробництва, яке було в довоєнний час. В Україні багато зруйнованих підприємств і окуповані території, або ж тих, які знаходяться в небезпечних регіонах. Але на сьогодні ми по морських шляхах вийшли на 75% довоєнного товарообігу», — зазначив Юрій Васьков.

Він додав, що наразі діють декілька механізмів страхування: компенсація з державного бюджету в разі пошкодження судна та механізм страхування, який було створено за результатами домовленостей із британським урядом та пулом страхових компаній. Невдовзі такий вид страхування буде розширено і на контейнерні перевезення.

Перегляди: 37