Головна Рослинництво Зернові Від початку лютого залізниця перевезла майже 2,4 млн. тонн зерна

Від початку лютого залізниця перевезла майже 2,4 млн. тонн зерна

Станом на 22 лютого з початку місяця на залізничній мережі України навантажено понад 2 млн. тонн зернових.

Така інформація була оприлюднена сьогодні під час наради із представниками зернового ринку, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Rail.insider.

Загалом за поточний місяць обсяги навантаження УЗ становили 7 762 тис. тонн, з яких 27,8%, або 2 161 тис. тонн, становили зернові. Середньодобові обсяги їх навантаження за цей період становили 98 тис. тонн.

Обсяг перевезення зернових у лютому становив 2 370 тис. тонн. З них у напрямку портів транспортовано понад 1 654 тис. тонн. Через західні прикордонні перевезли 716 тис. тонн.

За словами заступника директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерія Ткачова, наразі спостерігається тенденція щодо зменшення кількості перевезень в бік морських портів, через погану роботу зернового коридору внаслідок саботажу інспекторів РФ. З іншого боку збільшується потік вагонів до західних прикордонних переходів.

Середньодобова здача вантажів через сухопутні залізничні стики у лютому порівняно з січнем збільшився на 151 вагон, до майже 2 тис. одиниць. Збільшилась і кількість рухомого складу із зерновими — на 36 вагонів, до 640 одиниць (+6%).

Загальне накопичення вагонів у напрямку прикордонних переходів наразі становить 16,2 тис. одиниць, тоді як тиждень тому була менше 15 тис. Проблемним лишається стик з Угорщиною — Батьово—Еперешке. Наразі до нього прямують 1,7 тис. вагонів із зерновими. Останнім часом знизилась і швидкість передачі вагонів із зерновими вантажами на переході Ягодин—Дорогуськ.

Перегляди: 4