Головна Зберігання Viterra перед злиттям із Bunge купує елеватор в Україні

Viterra перед злиттям із Bunge купує елеватор в Україні

Антимонопольний комітет у четвер дозволив компанії Renaisco B.V. (Нідерланди) придбати понад 50% частки у статутному капіталі елеватора ТОВ «Пеньківський ЗПК» у Вінницькій області.

Про це повідомила пресслужба АМКУ, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на LIGA.Бізнес.

ТОВ «Пеньківський ЗПК» зареєстроване у листопаді 2020 року як фінансова компанія «Проксима». У 2021 році її власником став одесит Олександр Кифак, який наприкінці 2023 року перереєстрував фірму в селі Пеньківка Вінницької області. Розмір статутного капіталу юрособи становить 163,96 млн. гривень. Основний вид діяльності – оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин.

Viterra (до 2020 року – Glencore Agriculture) – один зі світових лідерів ринку закупівель та постачань сільськогосподарської продукції. Група Viterra присутня в Україні з 1996 року, представлена компанією «Вайтерра Україна». Безпосереднім власником української юрособи є Renaisco B.V., що володіє 100% акцій компанії. «Вайтерра» є одним із найбільших українських експортерів сільськогосподарської продукції, а саме пшениці, ячменю, кукурудзи, ріпака й соняшникової олії.

Viterra перебуває у процесі об’єднання з американським холдингом Bunge (відомим в Україні як виробник олії «Олейна»). Угоду збираються закрити в середині 2024 року.

Перегляди: 416