Головна Новини Ринок України Волинь та Тернопільщина завершили сівбу озимини

Волинь та Тернопільщина завершили сівбу озимини

Станом на 25 жовтня, озимі зернові культури посіяні на площі 6,5 млн. га, або 83% до прогнозу. Лідерами за темпами сівби озимих зернових культур є аграрії Сумщини, Полтавщини, Волині та Тернопільщини, які завершили сівбу озимого клину, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства аграрної політики та продовольства.

Зокрема, пшениці посіяно 5,7 млн. га, або 85% до прогнозу. Крім вище вказаних сівбу озимої пшениці завершили сільгосптоваровиробники Житомирщини.

Ячменю посіяно 983 тис. га, або 67% до прогнозу, а крім вище вказаних аграрії сільськогосподарські товаровиробники Закарпаття, Київщини та Львівщини.

Жита посіяно 150 тис. га, або 93% до прогнозу. Крім вище вказаних його сівбу вже завершили у Вінницькій, Житомирській, Миколаївській, та Херсонській областях. Близькі до завершення Київщини, Рівненщини, Чернігівщини та ряду інших областей.

Крім того в Україні посіяно 1 млн. га озимого ріпаку, що становить 98% до прогнозу. Повністю завершили сівбу ріпаку аграрії 19 областей, а Дніпропетровщини та Харківщини прогнозні показники перевиконали.

Перегляди: 1