Головна Війна проти України Ворожі війська продовжують грабувати аграріїв на тимчасово захоплених територіях України

Ворожі війська продовжують грабувати аграріїв на тимчасово захоплених територіях України

Ми вже неодноразово повідомляли про крадіжки сільгосптехніки, дизпалива, запасів зерна у фермерів і сільськогосподарських підприємств у містах і селах, зайнятих рашистами. Однак дедалі кількість цих випадків лише збільшується, передає «ПроАгро Груп».

Так, сьогодні Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що із сільгосптовариства у місті Камянка-Дніпровська, що у Запорізькій області, загарбниками викрадено понад 60 тонн пшениці разом із вантажним транспортом.

Також на Запоріжжі в сільськогосподарських підприємствах міста Мелітополя набирають обертів пограбування та вивезення продуктів харчування й майна сільськогосподарського призначення.

За інформацією, оприлюдненою українським омбудсменом Людмилою Денісовою, на початку поточного тижня була зафіксована колона фур із замаскованими державними реєстраційними номерами та автомобілями супроводу, яка вивозила залишки сільгосптехніки та зерно з елеватора в бік тимчасово окупованого Криму.

А вчора низка Телеграм-каналів оприлюднила відео, як з Мелітополя завантажені українським збіжжям зерновози з рашистською міткою Z їдуть в напрямку Криму.

Наголошуємо, що викрадення продовольства з окупованих територій є порушенням Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни та воєнним злочином згідно зі статтею 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду. Впевнені, що за всі злочини, скоєні путінською росією в Україні, ворогу прийдеться відповісти сповна.

Перегляди: 7