Головна Рослинництво Олійні Врожай олійних цього року перевищить 22 млн. тонн, – «Укроліяпром»

Врожай олійних цього року перевищить 22 млн. тонн, – «Укроліяпром»

sfs soy rape

За попередніми оцінками асоціації «Укроліяпром», виробництво насіння олійних культур у 2021 році перевищить 22 млн. тонн, тобто у порівнянні з врожаєм минулого року зросте на 20,2%. Про це розповів генеральний директор асоціації Степан Капшук, повідомляє «ПроАгро Груп».

Зокрема, виробництво соняшнику перевищить 16 млн. тонн – зростання становитиме понад 24%. По сої зростання становитиме 11%,  по ріпаку – понад 9%.

Гендиректор «Укроліяпрому» підкреслив, що діючі в Україні потужності дозволяють повністю переробляти врожай насіння олійних культур. При цьому значна кількість олійнодобувних підприємств може переробляти різні види насіння олійних культур, тобто є мультифункціональними.

Серед основних здобутків галузі Степан Капшук назвав зростання за період 1988-2020 років виробництва соняшника в 6,7 рази (з 2,26 млн. до 15,254 млн. тонн), збільшення у 8,8 рази потужностей переробки олійних культур (з 2,5 млн. до 26 млн. тонн), зростання виробництва соняшникової олії з 432,8 тис. до понад 7 млн. тонн, тобто у понад 16 разів.

«Майбутнє галузі бачимо в максимальному нарощуванні переробки насіння ріпаку та  сої на вітчизняних потужностях, а також у збереженні й зростанні експортного потенціалу олійно-жирової продукції, зокрема соняшникової олії та шроту», – зазначив генеральний директор «Укроліяпрому».

Перегляди: 3