Головна Рослинництво Зернові Врожайність озимої пшениці на Хмельниччині сягає 80-85 центнерів з гектара

Врожайність озимої пшениці на Хмельниччині сягає 80-85 центнерів з гектара

На Хмельниччині продовжується збирання ранніх зернових і технічних культур. Станом на 9 серпня скошено й обмолочено 156 тис. га ранніх зернових культур – це 52% до площ, які підлягають до збирання.

Валовий збір становить 1 млн. тонн при середній урожайності 64 ц/га, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію департаменті розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин Хмельницької ОДА.

Зокрема, на площі 12,8 тис. га завершено обмолот озимого ячменю. Валовий збір культури склав 76 тис. тонн при середній урожайності 59 ц/га. Озима пшениця зібрана з площі 113 тис. га (54%) при урожайності 64,5 ц/га. В окремих господарствах урожайність озимої пшениці становить 80-85 ц/га. Ярий ячмінь обмолочений на площі 27 тис. га, або 46% площ, його середня урожайність 52 ц/га.

Завершено збирання гороху з площі 2,5 тис. га урожайністю 37 ц/га. Крім того, на площі близько 60 тис. га обмолочено озимий ріпак, якого отримують з кожного гектара по 35 центнери. На незначних площах розпочато збирання озимого жита та вівса.

Проведення збиральних робіт гальмують погодні умови, зокрема зливові дощі. Протягом 4-5 серпня на території області випало 1,5-2 місячні норми опадів. В окремих господарствах значну шкоду сільськогосподарським культурам нанесли шквали вітру та градобій.

Перегляди: 5