Головна Новини Ринок України Винятковий обробіток ґрунту з культиваторами TopDown

Винятковий обробіток ґрунту з культиваторами TopDown

Багатофункціональні культиватори TopDown від компанії Väderstad — для більшості вітчизняних фермерів стали головним агрегатом для виконання основного обробітку ґрунту.

Незаперечною перевагою цих машини є їхнє конструктивне та технологічне виконання, їхня модульність, що дає змогу використовувати один і той самий агрегат для післяжнивного, основного, передпосівного та навіть глибокого обробітків ґрунту.

Робочі органи універсального культиватора поєднано в чотири робочі зони, із можливістю індивідуального налаштування інтенсивності впливу на ґрунт.

У передній частині машини розташовано два ряди конічних дисків, інтервал між якими становить лише 12,5 см. Їх закріплено на індивідуальних стійках, що, своєю чергою, кріплять до рами за допомогою гумових амортизаторів.

В процесі ці диски забезпечують попереднє підрізання, подрібнення стебел соломи та їхнє перемішування у верхньому шарі. Потім слідує блок потужних культиваторних лапи, інтервал між проходами яких становить 27 см. Лише за один прохід ці лапи здійснюють розпушування і ретельне перемішування рослинних решток із ґрунтом на глибину до 30 см.

На завершальних етапах вирівнювальні диски ідеально вирівнюють поверхню ґрунту, а коток забезпечує оптимальне рівномірне подрібнення грудок та прикочування ґрунту по всій робочій ширині.

Завдяки такій комбінації після одного проходу агрегату можна здійснювати висів сільськогосподарських культур сівалками різного типу.

Перегляди: 1