Головна Тваринництво Молоковиробництво Виробники молокопродуктів балансують на межі збитковості

Виробники молокопродуктів балансують на межі збитковості

Рівень цін, за якими молокопереробні підприємства постачають свою продукцію у торговельні мережі, насамперед визначається рівнем цін на молоко-сировину. Останні цього сезону почали зростали ще у серпні, причому у вересні-жовтні темп зростання лише прискорився. Загалом цінники на молочну сировину за останні три місяці зросли більш як на 16%, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Спілку молочних підприємств України.

«При цьому, сезонність, на яку посилаються виробники молока, відіграє у подорожчанні молока далеко не вирішальну роль. Очевидно, що рівень ціни наразі перебуває під впливом дефіциту якісної сировини та зумовлений тим ажіотажем, який ним породжується», – зазначив керівник експертно-аналітичної служби СМП Леонід Тулуш.

За його словами, щоб утримати ціну готової молочної продукції у торговельних мережах, переробники вимушені балансувати на межі збитковості, демонструючи дива кризового менеджменту.

«У цій ситуації для того, щоб ціни на полицях залишилися прийнятними, потрібні або часткова компенсація державою вартості молочної продукції, або збалансоване ціноутворення всіма учасниками виробничого ланцюга», – підсумували у Спілці молочних підприємств.

Перегляди: 5