Головна Новини Ринок України Виробники свинини створюють Альянс з метою кооперації

Виробники свинини створюють Альянс з метою кооперації

Українські свинарі ініціювали створення альянсу з метою виробничої кооперації задля підвищення рентабельності та зниження ризиків у сфері виробництва свинини.

Про це повідомила прес-служба агрохолдингу KSG Agro, передає «ПроАгро Груп».

Ініціативна група аграріїв провела професійний моніторинг та аналіз ринку свинини під час війни. На підставі аналітичних даних в ході зустрічі ініціативної групи була розроблена бізнес-модель кооперації, яка здатна стати драйвером розвитку свинарських господарств навіть у нинішній непростій для агробізнесу ситуації. Саме вона ляже в основу співпраці в рамках майбутнього Альянсу, зацікавленість у членстві в якому вже виявили свинарі з Хмельниччини, Рівненської області, Львівщини.

Важливим напрямком кооперації стане професійний консалтинг, який відкриє учасникам альянсу доступ до вже апробованих ефективних технологій та виробничих стратегій, що дозволять знизити собівартість продукції. Однак головним драйвером розвитку ринку в рамках Альянсу має стати виробнича кооперація, обмін досвідом та практиками учасників ринку свинарства – репродукторів та фермерських колективів з різних регіонів України.

Пілотним проєктом для апробації виробничої кооперації в рамках  майбутнього Альянсу вже стало  співробітництво підприємства у Хмельницькій області, де одночасно дорощуватимуть до забійних кондицій (110-120 кг.) близько 8 тисяч 25-кілограмових поросят, з постачальником – компанією KSG Agro.

Запропонована концепція розвитку дозволить у найкоротші терміни суттєво розширити виробничі можливості тих, хто приєднається до Альянсу та галузі в цілому.

Перегляди: 28