Головна Новини Ринок України Яблука в Україні на 9-15% дорожче ніж торік

Яблука в Україні на 9-15% дорожче ніж торік

В Україні дорожчають яблука. Нині закупівельні ціни на фрукти нового врожаю формуються в межах 23-26 грн./кг – що одразу на 9-15% вище, порівняно з минулим роком.

Про це розповіла керівниця відділу маркетингу львівського гуртового ринку сільськогосподарської продукції «Шувар» Тетяна Попович, передає «ПроАгро Груп».

Вона зазначила, що у березні середня ціна на яблука складає 20,49 грн./кг, при цьому на самому ринку можна зустріти ціни як 19,35, так і 24,75 грн.

«На ринку яблук в Україні спостерігається зростання цін. Яблука нового врожаю значно подорожчали порівняно з минулим роком. Важливо зазначити, що ситуація на ринку яблук динамічна і може змінюватись залежно від низки внутрішніх та зовнішніх факторів», – зауважила експерт.

Одним із таких факторів, за словами Попович, є сезонність. Річ у тім, що в сезон збирання врожаю ціни можуть знижуватися через велику пропозицію. А от у періоди поза сезоном (як зараз) вони ростуть – через меншу доступність фруктів. Також на ціну впливає й погода.

«Наприклад, рясні опади або посуха можуть впливати на якість яблук, відповідно зменшуючи або збільшуючи їхню ринкову ціну», – пояснила Тетяна Попович.

Загалом же, зазначила вона, надалі ціни на яблука в Україні залишатимуться відносно стабільними, однак виключати потенційні коливання не можна.

Перегляди: 10