Головна Війна проти України З Чернігівщини евакуювали молочну ферму через небезпечну близькість до кордону

З Чернігівщини евакуювали молочну ферму через небезпечну близькість до кордону

З прикордонного Грем’яча, що на Новгород-Сіверщині, вивезли півтисячі корів. Від ферми до російського кордону було триста метрів, територію кілька разів обстрілювали: у силосі досі залишаються нерозірвані снаряди.

Залишатись там було небезпечно, тому забрали звідти працівників, худобу і майно – пояснив головний зоотехнік СП «Новгород-Сіверські аграрні інвестиції» В’ячеслав Булашенко. Модернізовані корівники на прикордонні тепер пусті, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Суспільне.Новини».

Забирати худобу із зони бойових дій перевізники відмовлялись і за додаткову платню. Машину шукали місяць по всій країні. Везти корів треба було за 60 кілометрів в інше село Новгород-Сіверської громади, знадобилося приблизно 12 ходок фурою.

Загалом з Грем’яча забрали півтисячі корів і телят. На новому місці корови дають  понад 30 літрів молока на добу, тоді як раніше надоювали в середньому два літри.

В Грем’ячі ще залишили понад тисячу тон силосу, в якому застрягли російські снаряди. Корма худобі довелось заготовити заново. В’ячеслав запевнив, що на зиму уже забезпечені.

Щоб зберегти роботу, дві третини працівників переїхали на нове місце разом із підприємством, для них купили будинок в селі.

Перегляди: 4